Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Деяким українцям заднім числом дадуть орієнтовно по 1000 гривень

Вже через місяць українці отримають доплати. При чому виплати будуть за квітень, травень і червень. Заднім числом доплати отримають працюючі пенсіонери, які з моменту виходу на заслужений відпочинок або з моменту попереднього перерахунку здобули додаткові 24 місяці робочого стажу.

Щодо суми, то можна орієнтуватись на близько тисячу гривень тим українцям, які мають 35 років стажу і зараз отримують пенсію у розмірі 5800 гривень. Але загалом тенденція така: чим більша пенсія – тим більші доплати, чим менша пенсія – тим менше дадуть і зараз.

Читайте також:
Гроші дадуть відразу за три місяці: для українців озвучили приємну новину

Чому в червні доплати будуть за квітень і травень? Річ у тім, що потрібно дочекатись даних про сплачені внески у першому кварталі поточного року. А їх Пенсійний фонд отримає у другій половині травня. Відповідно, доплати вийдуть заднім числом, а також включатимуть червень.

Фактично, перерахунок був у квітні, але і за квітень, і за травень громадяни отримають ще "стару пенсію". А вже із червня – у повному розмірі згідно з новими розрахунками.

Зараз найбільше працюючих пенсіонерів серед лікарів та держслужбовців. А загалом серед українців 2,7 мільйона таких осіб, що отримають пенсію та продовжують працювати.