Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Озвучено приємну новину: кому вже скоро дадуть доплати відразу за три місяці

Озвучено приємну новину: кому вже скоро дадуть доплати відразу за три місяці

На українців вже скоро очікують доплати. Частині громадян нарахують додаткові гроші відразу за три місяці. Станеться це у червні, при цьому доплати будуть за квітень, травень та перший місяць літа.

ВІДЕО ДНЯ

Таке покращення стане наслідком квітневого перерахунку пенсій деяким категоріям громадян. А виплати варто очікувати саме на початку літа через те, що потрібно дочекатись даних про сплачені внески із заробітних плат у поточному році. А вони надійдуть до Пенсійного фонду у другій половині травня. Саме з цим пов’язана затримка.

Читайте також:
Одним 2 тисячі гривень, іншим – 3 тисячі: відбулись деякі зміни в оплаті допомоги
Реклама

Тепер про тих, хто саме може очікувати на приємну новину. У червні доплата буде для працюючих пенсіонерів, які здобули додаткові 24 місяці стажу з моменту призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Щодо суми доплати, то її вираховуватимуть індивідуально. Але в загальному буде так: чим більша зарплата – тим більшими будуть доплати. Наприклад, громадянин чи громадянка вже мають 35 років стажу і зараз отримують не менше ніж 7 тисяч гривень пенсії. При таких умовах доплатять в межах 1200 гривень.

Реклама

До речі, вже з липня 2023 року більші пенсії отримуватимуть державні службовці, а також ті українці, які працюють в органах місцевого самоврядування. Більші виплати передбачені й для науковців.

Будуть дві пенсії – що про це відомо

До речі, вже цього року в Україні мають намір запровадити так звані накопичувальні пенсії. Якщо говорити офіційною термінологією, то мають запровадити накопичувальну систему. Передбачається, що вона буде паралельно із солідарною, тобто тією, яка діє наразі.

Елементи накопичувальної системи діють наразі для незначної кількості громадян. Реалізовано все через недержавні пенсійні фонди. Тобто, українець добровільно здійснює відрахування на окремий рахунок і тим самим збирає собі на гідну пенсію.

Реклама

Зараз же хочуть запровадити обов’язкову участь у системі накопичувальних пенсій. І якщо депутати проголосують за відповідний законопроєкт, то вже з 2023 року розпочнуться відрахування на індивідуальні номери українців. Цей рік у розмірі одного відсотка від розміру заробітної плати, далі цей показник зросте до двох відсотків із 2025 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно