Що буде з цінами на м’ясо перед Великоднем
Наразі спостерігається подешевшання м’яса свинини. Зокрема, на 18 гривень знизилась вартість сала, а загалом м’ясо стало дешевшим на 13 гривень.
Такі дані наводять в асоціації «Свиноводи України». Експерти констатують, що вартість м’яса може знижуватись й надалі.
Водночас ситуація може змінитись напередодні Великодня. Так, хоча ціна свинини падає, знижується і її кількість, наприклад, за січень-лютий було імпортовано лише 600 тонн, що у 4,5 раза менше, ніж за січень-лютий 2023 року.
На думку експертів, зростання споживання свинини після слабких зимових продажів та вже після Великодного посту можуть позначитись на цінах і вони можуть підвищитись.
Які тепер середні ціни на м’ясо
Дані видання «Мінфін» свідчать, що ціни наразі такі:
- свинина грудинка — 163,45 грн/кг,
- свинний ошийок — 217,62 грн/кг,
- свинні ребра — 188,70 грн/кг.
Раніше видання розповідало, скільки тепер коштує молода капуста.