Українці придивляються до ще одного способу заробітку: що хочуть вирощувати
В Україні дедалі більше агровиробників звертають увагу на мигдаль. Деякі підприємці вважають, що він має неабиякий потенціал для вирощування та реалізації.
Як зазначив президент Всеукраїнської горіхової асоціації Геннадій Юдін, наразі Україна повністю залежить від імпорту мигдалю.
Після стрімкого розвитку фундукових насаджень, фермери починають закладати й перші промислові мигдалеві плантації. Одним із ключових завдань наразі є визначення сортів, що найкраще підходять до українських кліматичних умов та мають потенціал для промислового вирощування.
Наразі проходять випробування перспективні сорти мигдалю іспанської селекції. Цей процес відбувається на базі розсадника Валерія Бурова, який понад сім років займається вирощуванням сертифікованих саджанців самоплідних сортів мигдалю. За його словами, вибір цієї культури зумовлений її стійкістю до морозу й посухи.
«Мигдаль — це нова культура, яка потрапляє до промислового вирощування і ми вже готуємо фундамент для його майбутнього експорту, разом з фундуком презентуємо українські горіхи на Міжнародних виставках, щоб показати потенційним споживачам якість нашого фундука та мигдалю», — зазначив Геннадій Юдін.
Наразі основними гравцями на світовому ринку мигдалю залишаються США та Іспанія, на які припадає близько третини світового виробництва.
Раніше видання розповідало, як виростити смачні кавуни на городі.