Яке насіння корисніше — гарбузове чи соняшникове

Читайте, яка добова норма насіння, які корисні властивості вони мають, а також переваги і недоліки кожного.
Вічна дискусія молодого і старшого покоління — яке насіння корисніше: гарбузове чи соняшникове. Старше покоління зауважує, що в гарбузовому більше корисних властивостей, а молоді люди надають перевагу соняшниковому. Проте як у першого, так і в другого є свої переваги.
ВІДЕО ДНЯОсновним недоліком обох є велика кількість калорій. Тому, часто їх вживаючи, можна попрощатися з фігурою. Наприклад, добова норма гарбузового насіння — 50 г. Проте легше їсти насіння соняшника, яке також має ряд переваг.
РекламаЧим корисне насіння гарбуза
Його можна їсти як окремо, так і додавати до різних страв. Смак у насіння приємний, але є один недолік — його шкірка тверда, і її важче лузати, ніж соняшникове. У гарбузовому насінні більше білка, ніж у соняшниковому. Воно містить магній, залізо, фосфор та необхідні для людського організму антиоксиданти.
Гарбузове насіння корисне для серцево-судинної системи, має потужні протизапальні властивості, підтримує молодість шкіри та імунітет, підвищує рівень енергії. У соняшникового — ті ж самі властивості.
РекламаЧим корисне соняшникове насіння
Воно знижує рівень холестерину, також має високий вміст вітаміну Е. Насіння соняшника підтримує здоров’я шкіри. Проте варто усвідомлювати, що мова йде про необсмажене насіння. Обсмажене втрачає багато корисних властивостей, які були під час вирощування. Тому, якщо ви надаєте перевагу саме соняшниковому насінню, то варто обирати необсмажене.
Раніше видання писало про корисні властивості граната та чому його їдять з кісточками.