В області фіксують здорожчання курячого філе, а продавці кажуть про менший попит
Куряче філе залишається одним із найпопулярніших видів м’яса серед закарпатців, адже воно відносно доступне для сімейного бюджету.
Водночас продавці на ужгородському центральному ринку відзначають, що попит останнім часом знизився, хоча ціни залишаються більш-менш стабільними. Коливання зараз становлять близько 10-15 гривень за кілограм. Навесні навіть фіксувалося незначне здешевлення, — йдеться у сюжеті М-Студіо.
На загальноукраїнському рівні ситуація інша. За даними Мінфіну, у вересні 2025 року середня ціна курячого філе сягнула 237 грн/кг, що на 13 гривень більше, ніж у липні.
За останній рік продукт подорожчав майже на 40%. Вперше курятина за вартістю навіть випередила свинину. Наприклад, свиняча лопатка коштує в середньому 244 грн/кг.
Закарпаття поки що демонструє дещо стриманіший ріст цін. Наприкінці грудня 2024 року кілограм курячого філе коштував у регіоні близько 176 грн. Станом на вересень 2025-го ціна зросла на 25%.
Експерти прогнозують, що восени тенденція до подорожчання може зберігатися. Водночас конкуренція між виробниками та імпортні поставки певною мірою стримуватимуть цінові стрибки.
Нагадаємо, ціни на капусту почали знижуватись.