Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Загальна сума збитків від травневого паводка перевищила півмільярда гривень

Обласні служби завершили роботу зі встановлення збитків від паводка, який накрив Закарпаття 20-25 травня. Загальна сума коштів, необхідних на відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, дорожнього та водного господарства, склала понад 500 мільйонів гривень.

" Оформити необхідну документацію вдалося дуже оперативно – протягом трьох тижнів після стихійного лиха, – зазначає в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Галас. – При тому, що методика документування завданої шкоди дуже складна. Згідно з актами, найбільших збитків зазнали об’єкти комунальної власності. В семи районах необхідно відновити 204 об’єкти на загальну суму 352,3 мільйонів гривень".

Читайте також:
На Закарпатті знайшли тіло хлопчика, якого віднесло течією, – ЗМІ

Це розмиті автодороги, зруйновані й пошкоджені берегоукріплення, замулені русла річок, пошкоджені мости й мостові переходи тощо. Частина необхідних грошей для цього вже виділяється з резервних фондів обласного та районних бюджетів.

Крім ОДА за коштами до резервного фонду державного бюджету звернулися Служба автомобільних доріг в Закарпатській області та Басейнове управління водних ресурсів "Тиса", оскільки комісії з надзвичайних ситуацій підтвердили завдані збитки та здійснили розрахунок потреби на відновлення об’єктів державного значення на загальну суму понад 150 млн гривень. "Ми дуже сподіваємося, що кошти будуть виділені Кабміном оперативно, і Закарпаття встигне відновити пошкоджену інфраструктуру до якогось нового стихійного лиха", – зазначив Ярослав Галас.