Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Наслідки злив: води в теплицях на Закарпатті – по пояс

Наслідки злив: води в теплицях на Закарпатті – по пояс

Майже дві тисячі теплиць затоплені у Боржавському, на Виноградівщині. У воді – 90 гектарів земель, а рівні у Боржаві сягають критичних позначок і продовжують підвищуватись. Аби врятувати бодай  частину врожаю, люди зібрали зелені помідори з великих кущів. Частина овочів – у воді, подекуди – вона по пояс. Збитки, кажуть фермери – будуть величезними.

ВІДЕО ДНЯ

У селі Вільхівка, на Іршавщині, затоплені понад 50 гектарів сільгоспугідь. Через непрохідність шлюзу на дамбі вода почала затікати у бік села. Зранку, озброївшись лопатами, люди поспіхом наповнювали мішки глиною, щоб перекрити проблемну ділянку.

Виконроб фірми, яка займається будівництвом нової дамби, каже – причину проблеми зі шлюзом з’ясовують та чекають на техінку. Сільський голова каже: частина села – без захисту перед великою водою. Дамбу протяжністю 2,5 кілометри так і не добудували через брак фінансування. Місцеві переймаються: паводок, який півтора роки тому понищив оселі та господарство, може повторитись.

Реклама
Читайте також:
Рівень води у басейні річки Уж перевищив історичний максимум 1988 року: влада заговорила про надзвичайну ситуацію

Рятувальники фіксують підтоплення ще у 5-ти населених пунктах Іршавського району. Здебільшого, водою залило сільгоспугіддя, а у селі Лисичево негода пошкодила міст та берегоукріплення. На Хустщині та Виноградівщині підтопило 4 населених пункти – у воді сотні гектарів пасовищ та угідь. З десяток будинків підтоплені у  Данилові та Черній.

Реклама

На сайті Басейнового управління річки Тиса повідомляють: вже запустили осушну систему «Чорний Мочар», яка акумулює та регулює стоки і підготували до роботи всі 32 стаціонарні насосні станції.

Наслідки злив: води в теплицях на Закарпатті – по пояс – 01

Наразі на річці Тиса вода піднялася на 3 метри. На Ужі – до півтора! Синоптики видають штормове попередження і на наступні дві доби, найбільший підйом очікують у нижніх течіях Боржави.

Реклама

Через розлив Боржави прогнозують підтоплення сільгоспугідь у Заріччі, Сільці, Камянському, Великих та Малих Комятах. У місцях проходження сильних злив очікують формування значного схилового стоку та утворення локальних селів. Більше – у сюжеті каналу "Сіріус".

Нагадаємо, через підтоплення понад 80 вулиць Мукачева отримуватимуть воду за графіком.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно