Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українці зможуть самостійно обирати, у якому банку отримувати зарплату

Національний банк України планує ухвалити постанову, яка передбачає використання номерів банківських рахунків за міжнародним стандартом (IBAN) під час формування відомості на зарахування зарплати.

Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

“Національний банк України має намір оптимізувати порядок переказу коштів роботодавцем на виплату заробітної плати працівникам. Це пов’язано із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Мінімальна зарплата 2020 та скільки отримують держслужбовці, вчителі та військові ЗСУ

Що зміниться:

  • клієнт банку (роботодавець) отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам підприємства (організації, установи) із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, у тому числі на рахунок, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором.

Для чого це необхідно:

  • це дасть можливість працюючим громадянам реалізувати право самостійно відкривати рахунок у будь-якому банку для отримання заробітної плати або винагороди за виконану роботу.

“Громадянин, а не роботодавець, має сам обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці, і ми хочемо, щоб це право дійсно реалізовувалося. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг”, – зауважив заступник Голови Національного банку Сергій Холод.

Наразі проєкт відповідної постанови НБУ перебуває на етапі розгляду, а ухвалити його мають після 10 березня.