Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Третина працівників "Закарпатгазу" отримають надбавки до зарплати

Третина працівників газорозподільних компаній, які, виконуючи свої обов’язки щодо безперебійної доставки газу, безпосередньо піддаються ризикам у зв’язку з епідемією COVID19, отримуватимуть надбавки до зарплати.

Станом на сьогодні в АТ “Закарпатгаз” працює майже 1100 закарпатців. Значна частина з них сьогодні виконує професійні обов’язки віддалено. У штатному режимі працює майже 400 співробітників. Це – аварійники, слюсарі, які обслуговують газорозподільні пункти, диспетчери, частина працівниць Центрів обслуговування клієнтів, водії, прибиральниці. З урахуванням підвищеного ризику, такі фахівці забезпечені особистими засобами захисту та дезінфекції.

Читайте також:
Закарпатцям замінятимуть лічильники за рахунок Закарпатгазу

Якщо говорити про всеукраїнські масштаби, то щоденно 10 тисяч фахівців газорозподільних компаній виїжджають на аварійні виклики та усунення витоків газу, а також проводять екстрені й планові ремонти для стабільного газопостачання понад 8 млн споживачів газу, лікарень і державних установ. Щоб мінімізувати ризики для здоров’я, співробітників забезпечено:

  • понад 270 тис. од. засобів індивідуального захисту (маски, окуляри, рукавички тощо)
  • понад 9,2 тис. захисних костюмів
  • 1,3 тис. од. діагностичного обладнання.

Наразі на підприємствах проводиться комплексна дезінфекція як робочих місць, техніки, так і автотранспорту, відповідно до рекомендацій МОЗ. Всі співробітники оперативних служб, з урахуванням підвищеного ризику в період карантину, понад звичної заробітної плати отримуватимуть надбавки, передусім це стосується фахівців АДС і бригад при екстрених ремонтах.

Також, для дотримання встановлених на період карантину заходів безпеки 10 тис.співробітників газорозподільних компаній групи РГК переведені в режим вимушеного простою. Передусім це контролери та інші фахівці, які не можуть виконувати свою роботу віддалено і робота яких пов’язана з безпосереднім контактом з клієнтами. Всім працівникам цієї категорії виплачується зарплата з дотриманням норм Кодексу законів про працю України. Звичайні умови оплати почнуть діяти відразу після того, як співробітники приступлять до виконання своїх обов’язків.

Фахівці Закарпатгазу та інших газорозподільних компаній, які працюють в режимі «віддаленого робочого місця» забезпечують роботу дистанційних сервісів для клієнтів, а також оперативну діяльність підприємств. Група компаній РГК виплачує таким співробітникам гарантовану частину заробітної плати в повному розмірі. 

Довідка: Регіональна Газова Компанія, до складу якої входить і АТ «Закарпатгаз», – сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.