Експерти прогнозують здорожчання продуктів харчування
У червні виробництво сільгосппродукції зменшилося на 40%.
На українських ринках ціни на овочі почали зростати: стосується це і борщового набору.
Зростання буде незначним, прогнозують у в Міністерстві економіки.
Цінові стрибки пов’язують з карантином і сезонними факторами. Навесні цього року були заморозки, а потім посуха в південних регіонах України. Тож за перше півріччя 2020 року сільськогосподарської продукції зібрали майже на 20% менше, ніж за такий період минулоріч.
У червні виробництво сільгосппродукції зменшилося на 40%.
Як повідомлялося, за рік в Україні найбільше зросли в ціні такі продукти, як картопля, гречка та яйця. Вартість бульби зросла на 30 %, до майже 11,5 гривні. На стільки ж підвищилися ціни і на яйця, до майже 17 гривень. Удвічі збільшилась вартість гречки. Кілограм цієї крупи коштує в середньому 30 гривень.