Майже половину своїх доходів українці витрачають на їжу
Українці у I кварталі 2020 року найбільше витрачали коштів на харчові продукти та безалкогольні напої – 46,8%. Про це свідчать дані вибіркового опитування умов життя домогосподарств Державної служби статистики.
Наступну позицію у ТОПі витрат українців займають житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива – 21,5%.
За даними Держстату, на одяг і взуття українці витрачають 5,0% свого прибутку, на здоров’я – 5,0%, на транспорт – 3,9%, на зв’язок – 3,7%, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – 2,2%, на відпочинок і культуру – 1,9%, на ресторани та готелі – 1,8%, на алкоголь – 1,4%, на освіту – 1,3%.
Скільки у середньому витрачають на різні продукти:
- хліб і хлібопродукти – 703,50 грн на місяць;
- м’ясо та м’ясопродукти – 899 грн;
- риба та рибопродукти – 277 грн;
- молоко, сир та яйця – 536 грн;
- олія та жири – 314 грн;
- фрукти – 277 грн;
- солодощі, цукор, джем, шоколад – 243 грн;
- інші продукти харчування – 90 грн;
- безалкогольні напої – 227 грн.
На харчування поза домом в місяць в середньому витрачали 132,92 грн.