Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Обов’язковий техогляд транспорту впроваджуватимуть поступово

В Україні планують зробити обов’язковим технічний огляд транспортних засобів із 2022 року. Впроваджувати його будуть поступово.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, почати впроваджувати техогляд можуть з переобладнаних автомобілів, які вперше ввозяться. Такі транспортні засоби все одно проходять сертифікацію.

Читайте також:
Один із податків можуть розширити: кого Кабмін хоче зобов’язати платити 25 тисяч гривень

"Дотримання транспортних технічних вимог і контролю важливі. Але це має бути м’яко, щоб не викликати негативну реакцію і опору населення. Тому що багато згадують Державтоінспекцію, коли там були суцільні черги і за якусь гривню все це продавалося", – заявив Криклій.

Міністр зазначив, що впровадження техогляду транспорту є однією з основних вимог в імплементаційних документах щодо євроінтеграції.

"Це майже 20% від наших зобов’язань у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, адже це насамперед стосується екологічних норм. Наприклад, у непромислових містах основним чинником забруднення є саме транспорт. Транспорт – це ще й питання безпеки перевезення пасажирів і вантажів", – розповів Криклій.

Зазначимо, що обов’язковий техогляд приватних авто в Україні було скасовано в 2011 році, а нові вимоги вводяться у відповідності до Директиви 2014/45/ЄС.