Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття облетіла тривожна новина: усі подробиці

На Закарпатті лабораторно підтвердили два випадки "Дельта"-штаму COVID-19. А саме у закарпатців, які повернулися з Росії. Цю інформацію журналісту Віталію Глаголі підтвердив головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

"Йдеться про родину, яка повернулися на Закарпаття із Росії. Це родина, яка приїхала в область із Санкт-Петербургу до родичів. Чоловік раніше перехворів на "Дельта"-штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації інфекційної лікарні", – зазначив Глагола.

Крім того із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця. "Найімовірніше вона заразилась від чоловіка, а його батьки вже від нього. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їхні аналізи на Київ, а вже звідти їх направили на дослідження в Європейську лабораторію, де сьогодні підтвердилинаявність у наших пацієнтів штаму "Дельта", – сказав Михайло Поляк.

Читайте також:
На Закарпатті підтвердили два випадки штаму "Дельта"

Він додав, що наразі пацієнтки, про яких йдеться, уже виписані з лікарні та знаходяться вдома. Підтвердження прийшло по 2-х пацієнтах. Це батьки чоловіка, що приїхав із Санкт-Петербургу.

"Ми запідозрили у них саме штам "Дельта" через важкий перебіг хвороби, який у людей такого віку протікає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні провела у реанімації! Ну й додало впевненості те, що вони повернулися із Росії, де зараз повно штаму "Дельта". І зразу батьки її чоловіка із такими ж симптомами до нас потрапили", – зазначив Поляк.

Біоматеріали для дослідження штаму надали надали ще 24 червня, але результати отримали тільки зараз.

Нагадаємо, українців попереджають по можливий спалах штаму "Дельта".