Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті замайорів найвищий в області Державний Прапор України

На Закарпатті замайорів найвищий в області Державний Прапор України

Його підняли після виступу Президента України Володимира Зеленського під Державний Гімн України, який транслювали з географічного центру України – села Мар’янівка Черкаської області, 30-річний ветеран, ровесник незалежності нашої країни, кавалер орденів «За мужність», захисник Луганського аеропорту Олег Базай та Анастасія Реготун – донька загиблого Героя, ужгородця Олега Реготуна.

В урочистостях узяли участь керівники Закарпаття та Ужгорода, представники дипломатичних установ, правоохоронних та силових структур, військові, волонтери, депутати Ужгородської міської ради, священнослужителі, громадськість.

Читайте також:
23 серпня: яке сьогодні церковне свято

Із вітальними словами виступили голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков та міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

«У цей святковий день на площі Богдана Хмельницького в Ужгороді ми урочисто підняли найбільший на Закарпатті національний стяг. І це місце також символічне – у 1989-1992 роках щотижня за будь-якої погоди на перехресті вулиці Льва Толстого-проспекту Свободи-площі Богдана Хмельницького члени ужгородського товариства «Просвіта» проводили народне віче. Проводили тут і Шевченківські читання, і декламування поезій Василя Стуса, Василя Симоненка, виступи бандуристів, відзначення знаменних дат, розучування народних та січових пісень, різноманітні акції протесту, збір підписів.

Хотів би нагадати історичний факт – 14 червня 1990 p. рішенням першої сесії Ужгородської міської ради затверджено традиційну символіку Ужгорода, серед якої – герб Ужгорода та синьо-жовтий прапор. І коли над міською управою Ужгорода замайорів синьо-жовтий прапор, подія сколихнула все місто.

За весь час історичного становлення Української держави синьо-жовте знамено символізує боротьбу за права українського народу, із ним ішли на бій за свободу і справедливість, за вільну й незалежну Україну. Із ним і сьогодні наші воїни на Сході України захищають територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

Вірю у нашу перемогу, вірю у те, що відстоїмо наше право на суверенність, відновимо нашу територіальну цілісність. Слава Україні! Слава її Героям!», – сказав Богдан Андріїв.

Після офіційної церемонії підняття найвищого на Закарпатті, 30-метрового державного стягу, на площі Богдана Хмельницького відбувся концерт духового оркестру Закарпатської обласної філармонії під керівництвом народного артиста України Володимира Співака.