Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рятувальники розповіли про "пригоди" на День Незалежності

Вранці 24 серпня до Служби порятунку надійшло два дзвінки від туристів із проханням про допомогу. У першому випадку 47-річний мешканець м. Дніпро у складі групи з 10 осіб саме спустився з гори Піп-Іван Чорногірський і повз озеро Бребенескул прямував до Говерли, коли підвернув ногу.

На допомогу чоловікові виїхали рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів. Вони знайшли туриста, надали йому долікарську допомогу й транспортували до с. Луги. Звідти турист, який відмовився від госпіталізації, разом із друзями виїхав до с. Верховина Івано-Франківської області, звідки вони починали туристичний маршрут.

Читайте також:
Сльози щастя: оприлюднено відео зустрічі дітей, які заблукали в лісі, з рідними

Того ж дня за номером 101 зателефонувала 43-річна киянка, в якої різко підвищився тиск під час проходження туристичного маршруту. Коли це трапилося, туристка разом із сином перебували в районі полонини Менчул.

Їм вдалося дійти до гірського притулку, де жінка прийняла ліки й чекала на прибуття працівників відділення с. Кваси. Рятувальники транспортували її до с. Кваси, однак від подальшої госпіталізації туристка відмовилася, запевнивши, що звернеться до лікаря в смт Ясіня.