Кафе й ресторани в Україні зіткнулися з серйозною проблемою
В Україні кафе й ресторани зіткнулися з серйозною нестачею персоналу, особливо кухарів. Це призвело до зростання цін і зниження якості обслуговування.
За кілька років зарплати працівників у сфері громадського харчування збільшилися на 30%. Про це йдеться в матеріалі UBR.ua.
Та після закінчення локдауну в країні з’ясувалося, що з громадського харчування пішла майже половина працівників. Як наслідок, лише 20% повернулися до ресторанного сектору, а решта покинули цю сферу через постійні відкриття й закриття закладів.
Як заявляють ресторатори, під час пандемії COVID-19 деякі колеги по ринку не виплачували заробітну плату своїм працівникам. Це і підірвало довіру до роботодавців.