Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обираєте квартиру в новобудові? 5 важливих запитань до експерта з нерухомості

Обираєте квартиру в новобудові? 5 важливих запитань до експерта з нерухомості

Останнім часом Ужгород дуже інтенсивно розбудовується. Щороку з’являються нові красиві будинки сучасного планування, в яких так хочеться пожити.

Експертка з нерухомості Маріанна Бігунець роз’яснила, на які моменти потрібно звертати увагу перед купівлею власного житла.

1. З чого починати? 

Щоб не загубитися серед всіх пропозицій на ринку - потрібно знайти надійного забудовника. Надійність – це його репутація, яка підкрпілена добудованими житловими комплексами та відгуками їх мешканців.

Читайте також:
Чому зростає попит на житло в новобудовах Ужгорода?

2. Які ознаки надійного забудовника?

Важливою умовою надійності забудовника є не просто досвід в будівництві багатоквартирних будинків. А досвід в успішному завершенні своїх об’єктів, які здані в експлуатацію. Обов’язково, якщо забудовник обіцяє масштабний проект з неймовірними перевагами, - перевірте, чи сходяться очікування і реальність.

Так як Ужгород – невелике місто, то тут дуже легко перевірити ділову репутацію забудовника. Вона може бути підтверджена ЗМІ та інтернет джерелами. Перевірте, чи є офіційний сайт у забудовника, чи наповнені інформацією сторінки в соцмережах, як активно вони ведуться, які відгуки залишають клієнти.

3. Яка комплектація повинна бути в квартирі?

При виборі квартири всі звикли відразу питати вартість квадратного метру, але рідко вдаються в деталі щодо того, а що саме входить у цю вартість? Варто пам’ятати: чим менша комплектація квартири – тим більше коштів доведеться витратити на ремонт перед заселенням.

Обов’язково потрібно звернути увагу, чи є в квартирі, і якщо є, то якої якості такі моменти: шумоізоляція, кондиціонування, опалення, вікна, вхідні двері, наявність стяжки та штукатурки, утеплення будинку, комунікації (підведені чи уже і розведені по квартирі).

Так, квартира без усіх перелічених пунктів точно коштуватиме значно дешевше, але уявіть скільки в неї ще треба буде вкласти коштів та вашого часу, щоб отримати комфортне житло.

4. Що робити, якщо немає всієї суми?

Забудовник, впевнений у своїх силах і той, який має кошти на зведення житлового комплексу, не чекаючи кожної продажі – буде надавати лояльні способи оплати за квартиру. В Ужгороді в основному практикують: знижку при повній оплаті; розтермінування без відсотків; і деякі забудовники пропонують кредитування під нарахування відсотків на залишок. 

5. Що в сучасному світі важливіше за ціну? 

Зручність і комфорт самого житла є обов’язковим, але важливим є зараз інфраструктура поряд та всередині комплексу. Чи є можливість відпочити біля дому, чи зручно дістатись до нього мамі з візочком, чи є де припаркувати власний автомобіль з першого разу, чи є де погратися Вашим діткам.

Звертаючи увагу в першу чергу на ціну, потрібно зрозуміти, що ціна – це вторинний фактор. Адже з часом ви забудете, скільки заплатили за квартиру. А от якість будівництва, наповнення квартири, продуманість та зручність будинку – це те, з чим ви будете зіштовхуватися кожного дня. І якщо вам буде взимку холодно, якщо не буде вночі води, не буде дворику з майданчиком, де дитина зможе провести вільний час – то це вам буде псувати настрій кожен день. 

Більше важливих запитань та відповідей дивіться у відео. 

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/realty.uzhhorod

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCcZfpSbmNblrk8TF1iEV4KA

Телефон для консультацій: 050 500 8584 Маріанна