Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • День вчителя: журналісти "PMG.ua" розповіли про своїх улюблених педагогів

День вчителя: журналісти "PMG.ua" розповіли про своїх улюблених педагогів

День вчителя в Україні щороку відзначають у першу неділю жовтня. Цьогоріч День учителя святкують 3 жовтня. У житті кожного з нас були улюблені вчителі. Для одних це перша вчителька, для других – вчитель української мови і літератури, для третіх – вчитель математики чи хімії. Саме про своїх улюблених вчителів сьогодні розповідають журналісти "PMG.ua".

Іван Гарагонич

"Кажуть, людині в житті має пощастити тричі: від кого народитися, у кого вчитися і з ким одружуватися. Мені надзвичайно пощастило, адже моєю першою вчителькою була всебічно обдарована людина, заслужена вчителька України – Локкер Олена Василівна, яка більше 40 років присвятила вихованню нової генерації.

У моїй пам’яті закарбувались уроки музики, які Олена Василівна проводила зі скрипкою – інструментом, який став її вірним супутником по життю. І хоча вже більше чотирьох років її немає з нами, світла пам’ять про прекрасну Людину і мою першу вчительку залишиться назавжди".

Читайте також:  День вчителя 2021: найкращі привітання та побажання своїми словами

Олег Русин

"Найтепліша згадка, мабуть, у кожної людини – це згадка про дитинство. Кожен з нас з усмішкою перебирає у пам’яті певні події, споглядаючи на світлини зі шкільних років.

Дуже добре, коли перші кроки у життя ти робиш із наставниками, які не тільки дають знання, а й виховують. Для мене професія вчителя – найважливіша у житті. Адже саме школа є фундаментом наших майбутніх здобутків. Школа формує особистість, вчить дружити, любити, співчувати, захищати та слухати. І велика заслуга в цьому наших вчителів.

Мені в житті дуже пощастило, адже абсолютно всі вчителі моєї рідної Брестівської ЗОШ жили і живуть за педагогічною заповіддю Василя Сухомлинського – " Серце віддаю дітям".

Чим старшою стає людина, а може, мудрішою – хто знає, тим більше в спогадах вдячності до педагогів. Дякую Богу, що подарував щастя вчитися саме в них. А на світлині – мій перший вчитель Кепенач Степан Павлович. Все своє життя він присвятив навчанню молоді. Зараз, з висоти прожитих років, з теплотою згадую його науку та те, як він ще зовсім малим дітям наголошував на важливості вчитися".

Вікторія Морщук

"Навчання в школі– це один із найцікавіших, найприємніших і найвеселіших періодів у моєму житті. Зі школою пов’язані найтепліші і найсвітліші спогади. Я 11 років навчалась у Ракошинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Всі вчителі у нашому навчальному закладі були справжніми професіоналами, які вміли привити любов до знань, які з радістю навчали і завжди приходили на допомогу.

Але дві вчительки були моїми улюбленими. Це перша вчителька – Когутич Марина Євгенівна. Вона 4 роки була для нас, маленьких школярів, не лише педагогом, а й другою мамою. Марина Євгенівна завжди була дуже доброю, ніжною, терплячою. Саме завдяки їй ми робили перші кроки у світ знань.

А другою улюбленою вчителькою була  вчитель української мови і літератури Брусьо Люба Юріївна. Саме вона привила мені любов до слова, за що я безмежно вдячна.

Наш клас не був найзразковішим, але Люба Юріївна завжди уміла знайти ключик до кожного з нас".

Андрій Слохіняк

"Нехай мене пробачать мої однокласники за це фото, але ця світлина символічна. Адже тут класний керівник і, водночас, моя найулюбленіша вчителька – Бігун Мирослава Василівна, разом з її шкільними дітьми – випускниками Мукачівської гімназії (нині – ліцею №8) 2009 року.

Чому саме ця фотографія? Хоч і Мирослава Василівна була моїм класним керівником лише протягом останніх двох років, вона була і є для нас усіх справжньою шкільною мамою, яка виховала достойних і хороших людей. І досі ми тримаємо зв’язок, спілкуємось, ділимось щастям і горем.

А найголовніше – вона завжди захищала нас, і досі нас вислухає та дасть пораду. Саме таким має бути справжній педагог. Мирославо Василівно, дякую Вам за Вашу щирість і людяність!".

Безумовно, всі вчителі, які навчали нас в школі, дали необхідні знання, які так чи інакше пригодились у дорослому житті. Навчання в школі – це незабутній період. Велику частину життя і школярі, і педагоги проводять саме в стінах навчального закладу.

Тому, дорогі вчителі, дозвольте привітати Вас із цим чудовим святом. Бажаємо Вам міцного здоров’я, довгих років життя і вдячних учнів. Дякуємо Вам за Вашу науку.