Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Повернення в другу альма-матер: книгу про Василя Гарагонича передали ще в один університет

Повернення в другу альма-матер: книгу про Василя Гарагонича передали ще в один університет

Фонд наукової бібліотеки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова поповнився книгами про Василя Гарагонича. Почесну місію з передачі книг виконав друг та колега знаного науковця, його науковий консультант, доктор історичних наук Богдан Іванович Андрусишин.

За проханням родини він презентував примірники книги «Світло далекого вирію…» бібліотеці навчального закладу на кафедрі історії України, докторантом якої був Василь Васильович докторантом, успішно захистився та випустив у світ монографію «Транскордонне співробітництво України: мости через кордони», працю, яка має наукову актуальність на сьогодні і в подальшому буде корисною для викладачів, аспірантів та студентів університету.

Читайте також:
"Світло далекого вирію": Наукова бібліотека УжНУ поповнилась книгами про Василя Гарагонича

У свою чергу директор наукової бібліотеки Людмила Василівна Савенкова у листі, адресованому родині Василя Гарагонича, висловила найщирішу вдячність за подаровані у фонд бібліотеки книги «та надану можливість нашим читачам ознайомитися з матеріалами книги, долучитися до поціновувачів його багатогранного таланту, глибше дізнатись про нього як про науковця, що вніс значний вклад в освіту України та журналістику зокрема».

Окремий примірник видання було вручено й людині, яка знала і допомагала Василю Васильовичу у його становленні як науковця – ректору Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктору філософських наук Віктору Петровичу Андрущенку. 

Відзначимо, що за життя Василь Васильович був удостоєний срібною медаллю «Михайло Петрович Драгоманов 1841-1895 рр» – почесною відзнакою Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Нагадаємо, у Києві презентували книгу про відомого закарпатця.