Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Американець відмічає на власній спині всі країни, які відвідав (ФОТО)

Американець відмічає на власній спині всі країни, які відвідав (ФОТО)

Багато хто з мандрівників під час поїздок за кордон купують різноманітні сувеніри і дрібнички, щоб залишити собі пам'ять про пережиті емоції. Вільям Пессмен вирішив запам'ятати всі свої подорожі...

Багато хто з мандрівників під час поїздок за кордон купують різноманітні сувеніри і дрібнички, щоб залишити собі пам'ять про пережиті емоції. Вільям Пессмен вирішив запам'ятати всі свої подорожі кожною клітиною свого тіла, причому в буквальному сенсі цього слова, і не зупинився на банальній футболці або пляжному рушнику.

59-річний американець вирішив витатуювати на своїй спині карту світу, і розфарбовує в інший колір кожну країну, в якій він встиг побувати. Цим він і відрізняється від решти мандрівників, адже важко знайти настільки віддану своєму хобі людину. До теперішнього часу він відвідав понад 70 країн в Європі, Африці, Південній Америці, Австралії та Антарктиді. Відставний фінансовий планувальник з Луїзіани, у США, отримав закордонний паспорт лише у 2006 році.

"Я прокинувся одного ранку і задався питанням, що сталося з моїми великими планами щодо подорожей, які я так пристрасно хотів здійснити в молодості", - розповідає він.

Містер Пессмен не їздить по країнах лише для того, щоб розфарбувати своє татуювання, але вибирає ті місця, які по-справжньому його цікавлять.

"Найбільша бурхлива реакція на моє татуювання була, в основному, з боку туристів, які говорили, що кожен з них завжди думав про створення чогось подібного", - додав він.

Найулюбленішою подорожжю в його житті були водоспади Ігуасу, що в прикордонних землях між Бразилією і Аргентиною. Там вперше і була помічене його татуювання, коли він зняв свою мокру футболку перед натовпом людей.

"Коли я обернувся назад, всі камери були спрямовані на мою спину, і це було дивовижне і незвичайне почуття, адже я ніколи не відчував до своєї персони такої уваги", - посміхається він.