Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Обрали нового головного тренера збірної України з футболу

У середу, 26 грудня, Виконком Федерації футболу України одноголосно вибрав нового тренера для національної команди. Ним був названий Михайло Іванович Фоменко, 64-річний голова комітету...

У середу, 26 грудня, Виконком Федерації футболу України одноголосно вибрав нового тренера для національної команди.

Ним був названий Михайло Іванович Фоменко, 64-річний голова комітету національних збірних ФФУ. На клубному рівні Михайло Фоменко виступав за Спартак Суми (1965-1969), ворошиловградську Зорю (1970-1971) і київське Динамо (1972-1978). Разом з Динамо Михайло Іванович вигравав Кубок володарів Кубків і Суперкубок УЄФА у 1975 році.

Як тренер Фоменко встиг попрацювати в ряді місць - з 1979 року він періодично очолював Металіст, київське Динамо, запорізький Металург, Таврію і російський Салют. Тренерські досягнення у Михайла Івановича скромніші - звання чемпіона і Кубок України 1993 року з Динамо.

Нагадаємо, що збірна України залишилася без тренера після відходу Олега Блохіна в київське Динамо. ФФУ почала переговори з Реднаппом, в цей же час з'являється пропозиція Андрію Шевченкові, який, тиждень подумавши, приймає рішення відмовитися від пропозиції.

ФФУ повертається до Реднаппа, але той здивований, що в Україні під час переговорів з ним звернулися до Шевченка, і недовго думаючи, приймає запрошення КПР, не виключено, що використавши Україну для підвищення собі зарплати в клубі.

ФФУ складає список всіх вільних тренерів - "список тридцяти", з нього вибирають п'ять кандидатур, наступних крок - скорочення до двох кандидатів (Ерікссон і Фоменко) і нарешті сам Виконком ФФУ, на якому стає відоме ім'я тренера, який повинен вивести збірну України на чемпіонат світу 2014 року.