Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Стало відомо, чи продовжать в Україні мобілізацію після 23 серпня

Стало відомо, чи продовжать в Україні мобілізацію після 23 серпня

Рішення про подовження мобілізації ухвалює парламент. І, за словами парламентаріїв, які за це голосуватимуть, немає жодних підстав зупиняти мобілізацію після 23 серпня.  

Члени парламентського комітету з питань нацбезпеки та експерти розповіли виданню "Апостроф", що буде з мобілізацією після 23 серпня.

За словами, члена парламентського комітету з питань нацбезпеки Романа Костенка, мобілізація в Україні подовжиться.

Читайте також:
Мобілізація 2022: українцям пояснили, кого не призиватимуть

"Не думаю, що мобілізацію буде зупинено. Ми щодня втрачаємо пораненими та вбитими наших бійців, вибувають окремі військово-облікові спеціальності. Зараз не можна припиняти мобілізацію – це однозначно. Ми щодня зазнаємо втрат і потрібно заповнювати особовий склад Збройних Сил України". 

Член комітету ВР з питань нацбезпеки Сергій Рахманін розповів, що правові підстави для мобілізації – правовий режим воєнного стану. Тобто коли вводиться правовий режим воєнного стану, держава має право проводити мобілізацію, зокрема й загальну. Відповідно указ про мобілізацію прив’язується до терміну дії воєнного стану. 

"Оскільки війна завтра у нас точно не закінчиться, правовий режим воєнного стану буде подовжено, відповідно буде видано новий указ, який дозволяє проводити мобілізацію", – пояснив він.

Втім, за словами Костенка, новий етап мобілізації може бути більш вибірковим.

"Не думаю, що мобілізація буде повномасштабною. Але все одно добиратимуть людей на ті спеціальності, які вибувають", – каже він.

"Указ про мобілізацію не означає, що мобілізація, грубо кажучи, проводиться щодня, – додає Сергій Рахманін. – Це означає, що держава у разі потреби на період дії правового режиму воєнного стану може мобілізувати певну кількість осіб. Коли, кого і скільки, це вже визначають збройні сили. Указ просто надає правові підстави".