Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Томатний сік на зиму по-домашньому: рецепт смачного та натурального напою

Томатний сік на зиму по-домашньому: рецепт смачного та натурального напою

Томатний сік – напій, який полюбляють багато українців. А якщо його приготувати вдома, то він буде ще й корисним. Адже рецепт томатного соку не містить жодних шкідливих домішок.

Щоб приготувати томатний сік на зиму досить всього кілька інгредієнтів (з розрахунку на одну банку):

  • 3-4 кілограми помідорів,
  • столова ложка солі,
  • півтори столової ложки цукру,
  • спеції, як от перець, дрібка паприки та коріандр.
Читайте також:
Закарпатський леквар внесли до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України

Дуже важливо, щоб помідори були спілі. З недозрілих плодів сік вийде гірким.

Томатний сік на зиму – рецепт:

  1. Помийте помідори.
  2. Вичавіть з них сік. Найпростіше робити це на соковижималці, але підійде будь-який інший спосіб.
  3. Доведіть суміш до кипіння.
  4. Варіть сік 15 хвилин, знімаючи пінку.
  5. Потім додайте сіль та спеції.
  6. Варіть ще 10-15 хвилин.
  7. Розлийте в стерильні банки, простерилізуйте готовий сік. Щільно закрийте.

Раніше було опубліковано незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму.