Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму

Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму

Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму

Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.

ВІДЕО ДНЯ

У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.

Читайте також:
Ціна на гречку та сіль в супермаркетах змінилась: опубліковано нову вартість
Реклама

Для приготування страви нам знадобиться:

  • 3 кілограми кабачків (обов’язково молодих),
  • 4 цибулини,
  • 2 головки часнику,
  • звичайну приправу для шашлику,
  • 75 мл олії рослинної,
  • 75 мл оцту,
  • півтори чайні ложки перцю,
  • 3 столові ложки цукру,
  • півтори столові ложки солі.
Реклама

Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:

  1. Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
  2. Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
  3. Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
  4. Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
  5. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
  6. Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
  7. Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
  8. Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.

Раніше ми публікували швидкий рецепт маринованих огірків на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно