Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дитина померла від отруєння грибами

У Броварському районі через отруєння грибами померла 13-річна дівчина. Її молодша сестра та двоюрідний брат проходять курс лікування в столичній лікарні "ОХМАТДИТ". Їх стан середнього ступеня...

У Броварському районі через отруєння грибами померла 13-річна дівчина. Її молодша сестра та двоюрідний брат проходять курс лікування в столичній лікарні "ОХМАТДИТ". Їх стан середнього ступеня важкості. Лікарі запевнили, що діти ідуть на одужання.

"Перша дівчинка поступила 13 червня. Після зібраних аналізів ми уточнили, що окрім неї, інші діти в сім'ї також споживали гриби. З'ясувалося, що напередодні їхні батьки в лісі поблизу одного із сіл Броварського району назбирали грибів і приготували їх на вечерю. Тому ми наполягали і на їхній госпіталізації. В дітей був понос і тошнота. Через добу їм стало гірше і це нас налякало. Почали відразу проводити всі необхідні заходи: плазмоферези, підключали апарат штучного дихання, робили гемодіаліз та інше. Проте, 20 червня одна із дівчаток померла," - розповів завідувач відділення інтенсивної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін.

Зараз діти на спеціальній дієті. Кожного дня їх провідують батьки.

"Стан дітей між середньою важкістю і легкою із позитивною динамікою. Отрута блідої поганки діє три тижні. Вже два тижні пройшло. Помітно, що стан пацієнтів покращується. Це свідчить, що отрута виходить з організму. Донедавна діти перебували на повному голоді. Вже перейшли на дієту. Батьки приїжджають до нас кожного дня. Привозять їм продукти, яких немає у лікарняній їдальні. Надіємося, що позитивний процес, який зараз іде не змінить свого напрямку, адже у випадках тяжких отруєнь буває різне," - зазначив лікар.

В цьому році в "ОХМАТДИТ" ще не поступало дітей із отруєнням грибами.

"Було лиш кілька пацієнтів із підозрою на отруєння неїстівними грибами. Сподіваємося, що більше не буде," - зазначив насамкінець лікар.