Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сьогодні відбулася нарада з представниками "Закарпаттяобленерго": що вирішили

Сьогодні відбулася нарада з представниками "Закарпаттяобленерго": що вирішили

Сьогодні, 4 грудня, голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів з нараду з представниками ПрАТ «Закарпаттяобленерго». До наради також долучилися голови РВА, територіальних громад, представники Служби безпеки, нацполу.

Віктор Микита зауважив, що є деякі питання щодо роботи ПрАТ Закарпаттяобленерго через незрозумілі графіки вимкнення, адже  одні весь час перебувають без електроенергії, в той час як в інших взагалі її не виключають. Також, на його думку,  немає ініціативи та реальних пропозицій щодо виходу з кризової ситуації.

Читайте також:
Де не буде світла 4 грудня: опубліковано черги графіків відключення електроенергії на неділю

Голови громад висловили позицію, що необхідно активізувати роботу з пошуку інвесторів для створення станцій генерації альтернативних джерел енергії. Наразі це є єдиним ефективним шляхом забезпечення громади електрикою попри ракетні атаки росії.

Що вирішили на нараді

  1. Організувати взаємодію шляхом чіткої фіксації погодинного відключення самими громадами і повідомлення про перевищення часу відключення встановлених графіком. Голови РВА  мають контролювати цей процес і надавати аналітику на регіональний рівень.
  2. Буде створений канал зв’язку в фейсбуці,  де закарпатці  зможуть повідомляти про порушення з відключення світла. До нього будуть залучені національна поліція, представники  обленерго та ОВА.
  3. Також керівництву Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства було надано  вказівку заготувати запас більше 20 тис. кубів дров.

“Від сьогодні роботу ПрАТ Закарпаттяобленерго починаємо координувати у посиленому режимі та допомагаємо колегам ефективніше виконувати свої обов’язки”, - зазначив Віктор Микита.

Нагадаємо, що голова ОДА розповів про нову заборону, яку хочуть ввести на Закарпатті.