Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Експерти назвали найбільш небезпечні продукти, які купують напередодні Нового року

Експерти назвали найбільш небезпечні продукти, які купують напередодні Нового року

Найбільш ризикованим у плані якості продуктом, який напередодні Нового року купують укарїнці, є варена ковбаса. Найчастіше люди використовують її як інгрідієнт для салату "Олів’є".

Українцям слід розраховувати, за скільки днів до Нового року потрібно придбати, приготувати і вжити ковбасу, оскільки її термін зберігання є невеликим. Про це розповіла декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) Лариса Баль-Прилипко.

Читайте також:
Страви на Новий рік 2023, які можна приготувати без світла за кілька хвилин

"Треба пам’ятати, що навіть якщо ви купуєте дорогу варену ковбасу у натуральній оболонці, не запаковану у вакуум, то термін зберігання такого виробу – 72 години, не більше. Це вищий ґатунок. А якщо це перший ґатунок, може бути 48 годин. Тобто це треба її купити, принести додому, зробити виріб і з’їсти в ці терміни", – пояснює експертка.

Чим замінити ковбасу в салаті?

Якщо ви не хочете ризикувати, ви можете купити м’ясо, наприклад, курячу грудку чи свинину, відварити її і додати в салат замість вареної ковбаси. Також як альтернатива підійде варений свинячий або яловичий язик.

"Також використовується для такої функції і язик варений. Теж ви його вдома зварили, покришили і знаєте, що це безпечно", – розповіла Баль-Прилипко.

Які ще небезпечні товари можна придбати?

Також серед ризикованих продуктів – молочка. Потрібно звертати увагу, наприклад, на сметану, яку купуєте. Те саме стосується різних тістечок, які є з начинками, кремами.

"Якщо ви купуєте там, де є своя кондитерська мережа, готують, це одне, бо можна спитати терміни зберігання. Також небезпечна риба слабосолена, або якась відварна. Треба звертати увагу, що терміни мінімальні для таких продуктів", – підсумувала фахівчиня.