Як зробити шоколадні яйця для Великоднього кошика: цікавий та простий рецепт
У святковий Великодній кошик можна покласти невеличкий сюрприз для дітей – шоколадні яйця, які легко зробити власноруч. Цей смаколик замінить любителям солодкого звичні крашанки.
Для цього рецепту не потрібно надто витрачатися, потрібно всього придбати дві плитки шоколаду та какао-масло. А ще – спеціальні формочки для виготовлення шоколадних яєць.
Читайте також:
Які інгредієнти потрібні:
- Темний шоколад – 150 г;
- Какао-масло – 60 г;
- Білий шоколад – 150 г;
- Харчові барвники (за бажанням).
Як приготувати шоколадні яйця
- Темний шоколад (150 грамів) треба ретельно змішати з какао-маслом (30 грамів) у мисці та поставити її на водяну баню, аби він розтанув. Розмішати силіконовою лопаткою, аби суміш вийшла однорідною.
- Після цього розтоплену та охололу масу треба повернути на водяну баню й підігріти знову, десь до 32 градусів. Зняти суміш з водяної бані й розлити її у формочки. Поставити їх у холодильник, аби шоколадна маса швидше загустіла.
- У виготовлені половинки темних шоколадних яєць можна влити білий прошарок з білого шоколаду. А можна просто приготувати білі шоколадні яйця. Для цього треба так само розтопити білий шоколад з какао-маслом та розлити у формочки.
- До білого шоколаду можна додати харчового барвника, і тоді легко вийдуть кольорові шоколадні яйця. Але варто звернути увагу, що барвник повинен бути жиророзчинним, оскільки він повинен розчинитися у теплому какао-маслі.
Важливий момент: коли настане необхідність знімати яєчні заготовки з формочок, варто робити це дуже обережно, аби шоколад не потріскався. Можна обдати формочку з іншого боку теплою водою, тоді шоколад легше відійде від пластмаси.