Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як зробити шоколадні яйця для Великоднього кошика: цікавий та простий рецепт

Як зробити шоколадні яйця для Великоднього кошика: цікавий та простий рецепт

У святковий Великодній кошик можна покласти невеличкий сюрприз для дітей – шоколадні яйця, які легко зробити власноруч. Цей смаколик замінить любителям солодкого звичні крашанки.

Для цього рецепту не потрібно надто витрачатися, потрібно всього придбати дві плитки шоколаду та какао-масло. А ще – спеціальні формочки для виготовлення шоколадних яєць.

Читайте також:
Коли Трійця 2023: дата великого церковного свята

Які інгредієнти потрібні:

  • Темний шоколад – 150 г;
  • Какао-масло – 60 г;
  • Білий шоколад – 150 г;
  • Харчові барвники (за бажанням).

Як приготувати шоколадні яйця

  1. Темний шоколад (150 грамів) треба ретельно змішати з какао-маслом (30 грамів) у мисці та поставити її на водяну баню, аби він розтанув. Розмішати силіконовою лопаткою, аби суміш вийшла однорідною.
  2. Після цього розтоплену та охололу масу треба повернути на водяну баню й підігріти знову, десь до 32 градусів. Зняти суміш з водяної бані й розлити її у формочки. Поставити їх у холодильник, аби шоколадна маса швидше загустіла.
  3. У виготовлені половинки темних шоколадних яєць можна влити білий прошарок з білого шоколаду. А можна просто приготувати білі шоколадні яйця. Для цього треба так само розтопити білий шоколад з какао-маслом та розлити у формочки.
  4. До білого шоколаду можна додати харчового барвника, і тоді легко  вийдуть кольорові шоколадні яйця. Але варто звернути увагу, що барвник повинен бути жиророзчинним, оскільки він повинен розчинитися у теплому какао-маслі.

Важливий момент: коли настане необхідність знімати яєчні заготовки з формочок, варто робити це дуже обережно, аби шоколад не потріскався. Можна обдати формочку з іншого боку теплою водою, тоді шоколад легше відійде від пластмаси.