Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Щоб вийшла пухкою і не пригоріла: як приготувати смачну паску на Великдень

Щоб вийшла пухкою і не пригоріла: як приготувати смачну паску на Великдень

Рецепт смачної паски у Чистий четвер шукає значна частина українських господинь. Інші ж мають традиційний рецепт паски, який передається з покоління в покоління.

Та попри те, важливо дотримуватись кількох простих правил, аби випічка вийшла пухкою, піднялась і не пригоріла. Розповідаємо про них детальніше.

Щоб тісто було пухким, перш за все потрібно добре просіяти муку. Крім того, тісто треба вимішувати доки, доки воно не почне відставати від рук.

Читайте також:
Три найпопулярніші рецепти паски на Великдень 2023

Для того, аби тісто гарно піднялося, необхідно заздалегідь підготуватись. Важливо, аби всі інгредієнти, які потрібні про приготування паски на Великдень, не були холодними. Приміщення, в якому готуватимуть випічку, теж не має бути прохолодним. Тому перед початком приготування варто закрити двері та вікна, аби не було протягів.

А от щоб паска не пригоріла, потрібно добре прогріти духовку. У холодній духовці випічка може впасти, а якщо температуру різко збільшити, то паска може пригоріти. Якщо ж ваша випічка почала пригоряти зверху, то варто зменшити температуру і прикрити верхівку фольгою.

Який би рецепт паски ви не обрали, є ще один важливий секрет приготування– починати процес потрібно з молитви та чистих помислів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати традиційну закарпатську паску.