Щоб вийшла пухкою і не пригоріла: як приготувати смачну паску на Великдень
Рецепт смачної паски у Чистий четвер шукає значна частина українських господинь. Інші ж мають традиційний рецепт паски, який передається з покоління в покоління.
Та попри те, важливо дотримуватись кількох простих правил, аби випічка вийшла пухкою, піднялась і не пригоріла. Розповідаємо про них детальніше.
Щоб тісто було пухким, перш за все потрібно добре просіяти муку. Крім того, тісто треба вимішувати доки, доки воно не почне відставати від рук.
Для того, аби тісто гарно піднялося, необхідно заздалегідь підготуватись. Важливо, аби всі інгредієнти, які потрібні про приготування паски на Великдень, не були холодними. Приміщення, в якому готуватимуть випічку, теж не має бути прохолодним. Тому перед початком приготування варто закрити двері та вікна, аби не було протягів.
А от щоб паска не пригоріла, потрібно добре прогріти духовку. У холодній духовці випічка може впасти, а якщо температуру різко збільшити, то паска може пригоріти. Якщо ж ваша випічка почала пригоряти зверху, то варто зменшити температуру і прикрити верхівку фольгою.
Який би рецепт паски ви не обрали, є ще один важливий секрет приготування– починати процес потрібно з молитви та чистих помислів.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати традиційну закарпатську паску.