Хобі стало справою життя: як на Закарпатті подружжя вирощує тюльпани
Лаптоп, полар бір та ще понад 70 різних сортів тюльпанів вирощує родина Тетяни та Нуція Офрім з Нижньої Апші.
Підприємці намагаються скласти конкуренцію голландському імпорту. У спеціально обладнаному приміщенні вирощують понад 200 тисяч тюльпанів.
Замовляють охолоджені цибулини у тій же Голландії. Пані Тетяна каже, від якості цибулини залежить успіх тюльпана.
Тюльпани вирощують у спеціально обладнаному приміщенні, технічне оснащення якого змайстрував чоловік Тетяни — пан Нуцій. У кімнаті дотримуються жорсткого температурного режиму, ним регулюють дозрівання тюльпанів.
Працює подружжя гуртом, разом з дітьми. Чоловіки більше над технічною складовою, а дівчата відповідають за творчу частину.
Тюльпан, без сумніву, найпопулярніша квітка до Міжнародного жіночого дня. Відповідно, сезон початку цвітіння квітів припадає на кінець лютого. Однак, щоб цибулина дозріла вчасно, необхідно виконати всі умови технології вирощування, адже попередньо квітка має пройти чимало етапів обробки.
Після зрізання квіти пакують у пачки по 25 штук та зберігають у спеціальному холодильнику, чітко дотримуючись температурних норм.
Більш розлого у сюжеті телеканалу «М-студіо».