Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ягоди та тісто філо: рецепт ідеального літнього пирога

Тісто філо не втрачає своєї популярності. Додавши до нього сезонні ягоди можна створити смачний літній десерт.

Триває сезон ягід, то ж саме час готувати з них смачну випічку. Рецептом простого ягідного пирога поділилася кулінарна блогерка ask_edith.

Ягоди можна обрати будь-які, які ви любите. Блогерка обрала полуницю та лохину.

Читайте також:
Що таке тісто філо, яке українці часто шукають у супермаркетах: ціна та що з нього готують

Інгредієнти для ягідного пирога:

  • 1 пачка тіста філо (400 г);
  • 300 г грецького йогурту або сметани;
  • 150 г цукру;
  • 4 яйця;
  • полуниця, лохина.

Приготування:

  1. Тісто філо розморозити. Лист тіста філо скласти «гармошкою» та почергово викласти у форму.
  2. Грецький йогурт, яйця та цукор збити вінчиком до однорідності. Залити тісто заливкою та викласти ягоди, щоб вони рівномірно утрамбувались між шарами тіста філо.
  3. Випікати пиріг при 180 градусах 40-50 хвилин. Якщо верх сильно румʼяниться — пиріг варто накрити фольгою. Важливо допекти його до готовності.
  4. Посипати цукровою пудрою і смакувати.
Рецепт ягідного пирога

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт смачних сирних ватрушок з полуницею.