Красиво та смачно: простий рецепт фруктового пирога з тіста філо
Тісто філо залишається трендовим інгредієнтом випічки. До нього можна додати слайси фруктів та спекти красивий й смачний пиріг.
Влітку хочеться насолодитися випічкою з фруктами та ягодами. Рецептом смачного фруктового пирога поділилася кулінарна блогерка ask_edith.
Фрукти можна обрати будь-які, які ви любите і які можна порізати слайсами. Блогерка обрала персики.
Читайте також:
Інгредієнти для ягідного пирога:
- 1 пачка тіста філо (400 г);
- 150 г вершкового масла;
- 300 мл вершків 30%;
- 140 г цукру;
- 3 яйця;
- ванільний екстракт;
- персики/нектарини/абрикоси/яблука.
Приготування:
- Тісто філо розморозити. Вершкове масло розтопити.
- Вистелити основу форми декількома листами тіста філо, змастивши їх вершковим маслом. Це потрібно зробити, щоб начинка не витікала.
- Один лист тіста філо змастити вершковим маслом, скласти «гармошкою» і скрутити равликом як на відео. Покласти його посередині форми, решту викласти почергово по колу основи. Кожен лист змащувати маслом.
- Тим часом вершки, яйця та цукор збити вінчиком до однорідності. Нарізати тоненько персики чи інші фрукти.
- Викласти слайси персика у шпаринки тіста філо по колу і вилити зверху заливку.
- Випікати при 180 градусах 40 — 50 хвилин.
Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати ідеальний літній пиріг з тіста філо та сезонних ягід.