Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Красиво та смачно: простий рецепт фруктового пирога з тіста філо

Красиво та смачно: простий рецепт фруктового пирога з тіста філо

Тісто філо залишається трендовим інгредієнтом випічки. До нього можна додати слайси фруктів та спекти красивий й смачний пиріг.

Влітку хочеться насолодитися випічкою з фруктами та ягодами. Рецептом смачного фруктового пирога поділилася кулінарна блогерка ask_edith.

Фрукти можна обрати будь-які, які ви любите і які можна порізати слайсами. Блогерка обрала персики.

Читайте також:
Що таке тісто філо, яке українці часто шукають у супермаркетах: ціна та що з нього готують

Інгредієнти для ягідного пирога:

  • 1 пачка тіста філо (400 г);
  • 150 г вершкового масла;
  • 300 мл вершків 30%;
  • 140 г цукру;
  • 3 яйця;
  • ванільний екстракт;
  • персики/нектарини/абрикоси/яблука.

Приготування:

  1. Тісто філо розморозити. Вершкове масло розтопити.
  2. Вистелити основу форми декількома листами тіста філо, змастивши їх вершковим маслом. Це потрібно зробити, щоб начинка не витікала.
  3. Один лист тіста філо змастити вершковим маслом, скласти «гармошкою» і скрутити равликом як на відео. Покласти його посередині форми, решту викласти почергово по колу основи. Кожен лист змащувати маслом.
  4. Тим часом вершки, яйця та цукор збити вінчиком до однорідності. Нарізати тоненько персики чи інші фрукти.
  5. Викласти слайси персика у шпаринки тіста філо по колу і вилити зверху заливку.
  6. Випікати при 180 градусах 40 — 50 хвилин.
Як приготувати фруктовий пиріг з тіста філо

Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати ідеальний літній пиріг з тіста філо та сезонних ягід.