Більше не можна додавати: депутати проголосували за нову заборону в Україні
В Україні депутати ухвалили рішення, яким ввели заборону на використання пальмової олії у продуктах харчування. Парламентарі кажуть, що так дбають про здоров’я людей.
Зміни повинні в майбутньому підвищити якість харчових продуктів, особливо тих, які вживають діти. З цією метою 4 вересня парламентарі в другому читанні підтримали законопроєкт, який вводить нову заборону.
У документі прописано, що граничний вміст трансжирних кислот у харчах має бути не більшим за 2 грами на 100 грамів усієї кількості жирів у продукті. Також вводиться заборона використовувати пальмову олію у молочній продукції (традиційній).
Стосовно дитячого харчування, то більше не можна використовувати (додавати) під час їх виготовлення гідрогенізовані рослинні жири чи таку саму пальмову олію. Аналогічний пункт міститься й стосовно виробництва шоколаду, морозива та певної кількості солодощів загалом.
Тепер оператори ринку, які завозять продукти від різних виробників, мають чітко надати інформацію про наявність трансжирних кислот та їх кількість у продуктах.
Народні депутати зазначили, що нові норми закону враховують найкращі норми у світовій практиці стосовно врегулювання так званих шкідливих жирів у харчах.
Раніше видання розповідало, яке обмеження ввели для медичних працівників в Україні та що їм тепер не можна робити категорично.