Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська влада просить урядовців чітко роз’яснити проблему державних закупівель

Закарпатська влада просить урядовців чітко роз’яснити проблему державних закупівель

Закарпатська ОДА просить чітких роз’яснень в урядовців. Питання проведення державних закупівель розпорядниками коштів відповідних бюджетів розглянуто на нараді 10 березня при керівництві...

Закарпатська ОДА просить чітких роз’яснень в урядовців.

Питання проведення державних закупівель розпорядниками коштів відповідних бюджетів розглянуто на нараді 10 березня при керівництві облдержадміністрації.

Для забезпечення харчування в дитсадках, школах, хворих у лікарнях та інших закладах області, придбання медикаментів в закладах охорони здоров’я, палива та пально-мастильних матеріалів, замовники розпочали проведення процедур закупівель, - йдеться у повідомленні Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА.

Проте, із різким зростанням цін, зокрема на ліки, продукти харчування, бензин та дизпаливо виникли проблеми при проведенні тендерних процедур підприємствами та установами області. Постачальники не в змозі виконувати умов договорів. Адже угоди про закупівлю не можуть змінюватись після підписання, до виконання сторонами зобов’язань в повному обсязі.

У разі коливання ціни товару на ринку у межах 10 відсотків, законодавством передбачено збільшити ціну на продукт. Разом з тим, внесення змін стосовно підвищення ціни товару до договору про закупівлю повинно бути обґрунтованим і документально підтвердженим. Але наразі не зрозуміло, який документ може бути підставою для зміни ціни. Всі роз’яснення уповноваженого органу не дають конкретної відповіді і носять лише рекомендований характер. Сьогодні не існує жодного нормативного документа, що регулює формування очікуваної вартості.

Тож Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, аби не допустити порушення норм чинного законодавства щодо зміни ціни на одиницю товару, звернувся до Мінекономрозвитку, як уповноваженого органу у сфері державних закупівель за роз’ясненнями із зазначеного питання.