В Ужгороді на підтримку військових влаштували польову кухню
Окрім приготування запашних благодійних чаїв та ароматного глінтвейну, цими вихідними до меню включили і «фронтовий» суп.
Усі кошти, що збирають волонтери Руху підтримки закарпатських військових, йдуть на придбання найнеобхіднішого для тих, хто захищає країну на території проведення АТО. Волонтери зізнаються, просто збирати гроші – не хочуть, тому щоразу й вигадують нові акції, які допоможуть їх заробити.
Влітку найвідомішим продуктом стала мінеральна вода «Сльози сепаратиста», сьогодні це чаї «Веселий партизан», «Сон артилериста» та глінтвейн «День Перемоги». Окрім цього усі можуть посмакувати тістечками, придбати сувенірну продукцію, а також стати власником чудових книг чи іграшок за вільними цінами.
Щодо рецепту «страви дня», то кухарі-волонтери зазначають, що намагалися зробити суп з дійсно фронтових продуктів – овочів, тушонки та копченого закарпатського сала. До слова, якщо раніше ужгородським волонтерам доводилося виносити свій намет, то цього разу вони відзначили новосілля – благодійники для продажу смаколиків зробили чудову альтанку з дерева.