Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Більше половини своїх доходів мешканці Закарпаття витрачають на харчування

Більше половини своїх доходів мешканці Закарпаття витрачають на харчування

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя...

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

Більше половини своїх доходів (53,9%) населення області витрачало у 2013 р. на харчування.

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2415,82 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особис­того підсобного господарства).

Найбільше грошей витрачалося на:

- м’ясо та м’ясопродукти - 513,08 грн.,

- молоко, сир та яйця – 358,22 грн.,

- на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 334,45 грн.,

- овочі – 300,79 грн.,

- олію та жири, сало (сало, масло тощо) – 198,56 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 21,3 кг – молока, молокопродуктів та масла, 4,2 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала, 19 яєць, 0,9 кг – риби і рибо­про­дуктів, 1,9 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,0 кг цукру, меду, 3,7 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 8,2 кг – картоплі, 11,1 кг овочів і баштанних та 10,5 кг хліба і хлібних продуктів.

У порівнянні з 2012 роком зросло споживання: овочів та баштанних, м’яса, м’ясопродуктів та сала, картоплі на 1,8–2,5%, олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла – на 5,6–6,5%, риби і рибопродуктів – на 12,5%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 15,6%. – на 11,8%.

Зменшилося споживання: цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські виро­би) – на 6,3%. Залишилося без змін споживання хліба і хлібних продуктів та яєць.

Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів і вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2013 р. складала 3507 ккал.