На Закарпатті проведуть найбільший гастрономічний фестиваль "Гуцульська бриндзя"
Цьогорічний фестиваль «Гуцульська бриндзя» проведуть 7-8 вересня.
«Гуцульська бриндзя» є найбільшим гастрономічним, кулінарним фестивалем, що проходить у Закарпатті. Туристи та гості фестивалю матимуть змогу купити традиційний сир-бринзу, що споконвіків виробляється у краї. Кожен район Рахівщини представить свої кулінарні продукти, для дегустації.
Програма фестивалю:
07 вересня, субота
10.00 – 16.00 – заїзд гостей та учасників фестивалю;
11.00 – 18.00 – виставки художників Рахівщини (зал райдержадміністрації)
16.00 – зустріч керівництва районної державної адміністрації та районної ради з офіційними делегаціями
08 вересня, неділя
8.00-12.00 – розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства, вулиця Буркут, амфітеатр “Буркут”;
11.30-12.15 – хід святкової колони від вулиці Богдана Хмельницього до амфітеатру “Буркут”;
12.15-12.45 – урочисте відкриття фестивалю-ярмарку “Гуцульська бриндзя”, запалення полонинської ватри;
12.45-14.00 – огляд експозицій виставок народних умільців населених пунктів та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства; конкурси на кращих: трембітаря, сопілкаря, коломийкаря, змагання з приготування гуцульських страв;
14.00-17.00 – гала-концерт фестивалю;
17.00-24.00 – концертно-розважальна програма, масові гуляння, святковий феєрверк.