Закарпатська СЕС виявила у частині динь, яка продавалась в торговій мережі, нітрати понад норми
Установи Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області разом з відділами та відділеннями обласного лабораторного центру приділяють підвищену увагу сезонній продукції рослинництва.
Спочатку це були ранні овочі, фрукти та ягоди, а з настанням сезону баштанних – вже кавуни та дині. Лабораторний контроль взірців кавунів, що досліджені у порядку вибіркового контролю, свідчать про їх безпеку для людини. Ситуація з динями в окремих випадках інша. За місяць лабораторного контролю баштанних 2 взірці дині, що були відібрані в торгівельній мережі, мали вміст нітратів більший за максимально допустимий рівень (90,0 мг/кг). При цьому до реалізаторів були застосовані міри адміністративного впливу.
Закарпатська СЕС