В Ужгороді готували улюблений десерт короля Франції Людовика ХIV (ФОТО)
Світ ласунів завжди сповнений радості і посмішок, незалежно від політики і погоди. А коли пробуєш на смак щось нове, яке раніше ще не куштував - щастя подвійне. І таке щастя ми мали в середу, 27 березня, на презентації-дегустації нового вишуканого десерту крокембуш у виконанні всесвітньо відомого ужгородського кондитера Валентина Штефаньо.
Це була вже третя презентація з головною темою - повернути в Закарпаття кондитерські традиції, закладені ще в Середньовіччі. Перша проходила в січні в старовинній будівлі на Жупанатській площі, де нині розташовується Ужгородський прес-клуб. Тоді торт крокембуш мав оригінальну начинку праліне. Друга презентація проходила в лютому в Ужгородському замку - крокембуш був зі смаком ванілі.
Третя презентація проходила в одному із залів Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая. І нових смаків було відразу два: ніжний - полуниці і більш яскравий - чорниці. Причому, у Валентина Штефаньо не тільки смаки десертів постійно змінюються, але і форма - теж. Дивишся на знаменитого майстра солодощів і ворожиш: а що він придумає наступного разу?
Для тих, хто не знає: крокембуш - це не простий торт, а улюблений десерт короля Франції Людовика ХIV, якого називали «Король-сонце». І цілком можливо, що однією з причин цього були тортики крокембуш, після споживання яких король починав прямо світитися від щастя ...
Юлія Давидова