Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Син вкрав в матері 23 тисячі гривень та іноземну валюту

Правду кажуть, що від «свого» злодія замків не існує. Статистика свідчить, що злочини майнового характеру, в першу чергу крадіжки, нерідко скоюють зловмисники, котрі перебувають з потерпілими в...

Правду кажуть, що від «свого» злодія замків не існує. Статистика свідчить, що злочини майнового характеру, в першу чергу крадіжки, нерідко скоюють зловмисники, котрі перебувають з потерпілими в родинних або приятельських стосунках. Адже вони найкраще знають про статки жертви, її спосіб життя і навіть те, де людина тримає гроші.

От і пенсіонерка з Перечинщини позбулася нещодавно великої суми грошей з вини рідного сина. Пішла жінка у справах в село, хату зачинила, але приходить ввечері додому, а на вікні розбите скло. Кинулася господиня у сховок з грішми в шуфляді - а там пусто. Зникло все, що ощадлива селянка прискладала — аж 23 тисячі гривень та 150 євро. Сума чимала, тож потерпіла відразу зателефонувала на 102. Коли в село приїхали працівники Перечинського райвідділу міліції й оглянули місце події, поспілкувалися з потерпілою та її сусідами, то підозра в скоєнні крадіжки відразу впала на 35-річного сина обкраденої жінки. Тим паче, що й сама вона не приховувала, що підозрює в крадіжці сина.

Сам підозрюваний Іван раніше не потрапляв у поле зору правоохоронців, судимості не має. Ніде не працює, не одружений, має співмешканку. Вочевидь, синок і раніше тягнув від матері копійку, раз вона відразу його запідозрила. З самим Іваном конче треба було побесідувати, але той кудись зник із села.

Розшуком підозрюваного в скоєнні крадіжки керував начальник карного розшуку перечинської міліції майор Юрій Бігар. Міліціонерам невдовзі стало відомо, що Іван збирався виїхати за межі області — чи то на заробітки, чи в гості до когось. Тож правоохоронці резонно припустили, що з краденими грошима злодій поїде в Ужгород за квитками. Перечинські розшуковики зв’язалися зі своїми ужгородськими колегами, яким дали дані на розшукуваного. Тож коли Іван ввечері того ж дня прийшов на ужгородський вокзал купувати білети на потяг, його там уже чекали.

Підозрюваного затримали, крадені гроші вилучили. Стосовно злодійкуватого сина порушено кримінальну справу за ст. 185 ч. 3 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення), повідомляє інспектор по роботі з населенням Перечинського РВ УМВС ст. лейтенант міліції Мирослава Пекар. І хоча сам затриманий наразі продовжує відпиратися щодо своєї причетності до крадіжки грошей, факти свідчать не на його користь. Обставини справи з’ясовує слідство.

Володимир Павлюх