Експерти санепідстанції провели вимірювання вмісту нітратів в ранніх овочах
На Закарпатті санепідстанції продовжують здійснювати нагляд за умовами реалізації населенню ранньої рослинної продукції та за станом її безпеки шляхом виконання лабораторних вимірювань з визначення вмісту нітратів та залишкових кількостей пестицидів. Отримані результати порівнюються з максимально допустимими рівнями у розрахунку мг на кілограм ваги (мг/кг), що регламентовані державними документами.
З початку сезону по такій продукції виконано 157 вимірювань вмісту нітратів в зразках капусти, помідорів, огірків, цибулі-перо, редиски, петрушки, салату, кріпу, з яких у 8-ми випадках визначалися перевищення максимально допустимих рівнів, що мали відношення до перших овочів на початку квітня (це редиска - 4, цибуля-перо, петрушка, салат та кріп по 1), про що і повідомлялося в квітні місяці станом на 15-те число. По всіх таких випадках одразу ж були вжиті заходи адміністративного впливу.
На вміст залишкових кількостей пестицидів досліджувалися зразки в кількості 31 ( капусти, помідорів, огірків, цибулі-перо, петрушки) з виконанням 35 вимірювань різних пестицидів. В жодному разі не визначалися перевищення їх залишків.
Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в Закарпатській обласній санепідстанції.