Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громадське формування при сільській раді Ракошина забезпечує правопорядок у шістьох населених пунктах

Громадське формування при сільській раді Ракошина забезпечує правопорядок у шістьох населених пунктах

Забезпечення правопорядку на всіх масових заходах сіл Ракошино, Кайданово, Бенедиківці, Чопівці, Домбоки та Руське, попередження та виявлення фактів насильства у сім`ях, виявлення нетверезих водіїв,...

Забезпечення правопорядку на всіх масових заходах сіл Ракошино, Кайданово, Бенедиківці, Чопівці, Домбоки та Руське, попередження та виявлення фактів насильства у сім`ях, виявлення нетверезих водіїв, п`яних у громадських місцях, за тютюнопалінням. Це не повний список роботи громадського формування при сільській раді с.Ракошино.

На громадських зборах були підбиті підсумки співпраці між владою, громадськими формуваннями та правоохоронцями у році, що минув та окреслені перспективи на 2015 рік. Селяни вже не перший рік як підняли питання громадського порядку на території своїх сіл. Зараз це формування налічує більше 20 осіб, 6 з них – громадські помічники дільничних інспекторів міліції, – повідомляє Наталія Машіко, речниця Мукачівського МВ УМВС.

Головне завдання, яке ставили перед собою селяни перед створенням формування і зараз – забезпечити спокій на території сіл, попередити крадіжки особистого майна, у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, церквах та ін.

До формування увійшли люди, які виявили бажання допомагати працівникам міліції в охороні громадського порядку на території своїх населених пунктів. В обов’язки членів громадського формування входить допомагати працівникам міліції у виявлені адміністративних правопорушень, а також правопорушень кримінального характеру.

За минулий рік, окрім забезпечення порядку на всіх масових заходах, релігійних та інших свят, футбольних матчах, працівники формування зафіксували та припинили 9 правопорушень. Разом зі старшим дільничним притягнули до адміністративної відповідальності 5 осіб за появу у громадському місці у п`яному вигляді, 7 осіб за паління у громадських місцях, одного селянина за насильство у сім`ї. Також під час патрулювання вулицями с.Ракошино активісти виявили водія за кермом у п`яному вигляді. Разом з правоохоронцями відділення ДАІ притягнули винного до відповідальності.

Як розповідає Сергій Мартин – один із найактивніших учасників формування, окрім ініціативи і прагнення працювали для своїх односельчан, вони стикаються із багатьма проблемами. Основана – відсутність фінансування на паливо, канцтовари, екіпірування учасників та інше.

Однак, разом зі старшим дільничним Мукачівського міського відділу міліції Юрієм Довгомелею, з яким спільно працюють на території 6 населених пунктів – вдалось досягнути немало, адже громадський спокій і безпека – їхня спільна справа.