Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді волонтери заварювали чай по-марокканськи

В суботу, 25 липня, в Боздоському парку волонтери організації AIESEC в Ужгороді провели мароканську чайну церемонію. Куратором заходу стала стажер Юлія Паращук.

Всі охочі спробувати цей смачний напій зібралися о 16:30 поблизу мінерального джерела в парку, а далі перемістилися на галявину поблизу р.Уж. Церемонію проводили хлопці з Марокко, які прибули в Україну по обміну. Мустафа, як звали одного з них, розповів, що чай в їх країну сотні років тому привезли китайці. Вони обміняли його на срібні прикраси та інші мароканські вироби. З тих часів традиція пити чай укорінилася настільки, що жодне свято чи навіть звичайний обід не обходиться без чайної церемонії.

Спершу хлопці розклали невелике вогнище і на розпеченому вугіллі підігріли воду в спеціальному чайничку, далі додали зелений чай.

Чайник не знімають з вогню, тож чай продовжує підігріватися. Тим часом вони демонструють унікальну добавку – смола мароканського дерева, яке, за словами Мустафи, дуже схоже на українську акацію.

Її кладуть на дно вузького скляного стакану і починають вливати чай, поступово піднімаючи чайник все вище і вище. Таким чином напій охолоджується, а на поверхні, завдяки смолі, виникає стійка піна. Кілька разів чай переливається назад в чайник і знов в стакан. Таким чином він заварюється міцним та духмяним.

Зазвичай чай по-мароканськи заварюють з великою кількістю м’яти, але цього разу демонструвався спрощений рецепт.