Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Виноградівщині вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

На Виноградівщині вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

У суботу, 12 грудня, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, під керівництвом керівника апарату райдержадміністрації Юрія Продана, за участі громадськості району проведено засідання круглого столу з учасниками ліквідації трагедії.

Розпочав засідання голова Виноградівської районної Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" Михайло Теняк, який привітав всіх присутніх і надав слово Юрію Продану, – інформує Виноградівська РДА.

Останній відмітив, що на сьогоднішній день на території району проживають 338 громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, у тому числі 179 ліквідаторів, 24 сім’ї користуються пільгами внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Як зауважив керівник апарату Виноградівської РДА, ведеться активна співпраця з представниками громадської організації "Союз Чорнобиль України", в тому числі проводяться зустрічі керівництва районної адміністрації з активом громадських організацій з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; щорічно, у квітні забезпечується організація мітингу-реквієму і проведення екуменічних панахид за жертвами трагедії; забезпечується надання матеріальної допомог вдовам померлих чорнобильців, сім’ям інвалідів та важко хворим, оздоровлення учасників ліквідації.

Керівник апарату райдержадміністрації, відповідно до розпорядження голови Виноградівської РДА, нагородив грамотами за мужність, самовідданість, участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС: Єрьомкіна Олександра Івановича, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції II категорії; Часина Йосипа Юрійовича, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції I категорії.

Юрій Продан висловив щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовіддачу. Побажав міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя та шани вдячних поколінь.