Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпаття прибули реліквії та образ святого Шарбеля

Зараз їх виставляють у парафіях Мукачівської римо-католицької дієцезії. 25 січня святі атрибути знаходились у римо-католицькому костелі смт. Середнє.

Настоятель місцевого костелу о.Франциск роздрукував для парафіян коротку біографію святого Шарбеля, історії зцілень, здійснених старцем. З самого ранку до церкви почали приходити віряни, щоб молитвою і безпосереднім зближенням з реліквіями очистити душу й тіло.

"Святий Шарбель був справжнім чудотворцем, – розповідає отець Франциск. – Він володів здатністю рятувати людей від стихійного лиха, зцілювати хворих. А за молитвами до нього зафіксовано майже 20 тисяч зцілень".

Так, у листопаді 1965 року були офіційно визнані непоясненими чудесні зцілення черниці Марії Абель Камарі, яка 14 років страждала важкою хворобою шлунку, і Олександра Обеїда, котрий неймовірним чином прозрів після 13 років сліпоти. Обидва зцілення сталися за молитвами до святого Шарбеля.

І ще один промовистий факт. Коли через 50 років після смерті пустельника відкрили його гробницю, не виявили жодного тлінного тіла, старець виглядав як людина, що просто заснула. Із нетлінного тіла святого десятки років лилася дивовижна священна цілюща пасока. Її набирали у спеціальні флакони й розвозили по світу для мировання й лікування вірян. Привезли цілющу рідину і в Середнє. По завершенню молитов до св.Шарбеля, отець Франциск здійснив для присутніх обряд мировання.

Сьогодні, 26 січня, реліквії та образ святого Шарбеля виставлятимуться у римо-католицькому храмі сусіднього села Анталовці.