Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лідери "Ведмежої блокади" звернулись до депутатів Закарпатської облради

Лідери "Ведмежої блокади" звернулись до депутатів Закарпатської облради

Координатори блокади російських вантажів закликають Закарпатську обласну раду якнайшвидше скликати сесію та розглянути вимоги активістів і звернутися до керівництва держави щодо врегулювання ситуації з товарами країни-агресора.

Від імені організаторів всеукраїнської акції з блокування пересування російських вантажів територією держави один з координаторів блокади Тарас Деяк звернувся до депутатів Закарпатської обласної ради, – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці журналістка Алла Хаятова.

Враховуючи масштаб акції, те, що блокування вантажів вже здійснюють більше десяти регіонів України, а морально блокаду підтримує майже вся держава, депутати облради, як представники закарпатської громади, мали б скликати сесію та розглянути на ній вимоги активістів – вважають координатори блокади.

Тарас Деяк наголошує: завтра почнуться ще мирні протести, а представники активістів висуватимуть вимоги керівникам областей звертатися до державної влади з вимогами врегулювати ситуацію із переміщенням вантажів країни-окупанта.

"Вас обирали закарпатці, люди вам довіряють. Просимо розглянути наші вимоги, виробити рішення та звернутися до центральної влади з вимогою здійснити кроки із врегулювання конфліктного питання", - каже Тарас Деяк.

Тим часом блокада триває – як у Закарпатській області, так і в інших прикордонних регіонах та інших областях держави.

У понеділок, 15 лютого, закінчується термін ультиматуму до державної влади – блокувальники висловили вимогу відреагувати на події та виробити рішення для врегулювання конфлікту з пересуванням вантажів країни-окупанта Україною. Голова вимога – заборонити пересування товарів територією держави та не створювати умов для роботи російського бізнесу в Україні.

Станом на вечір 14 лютого учасникам блокування на посту в Нижніх Воротах відомо про 11 регіонів-учасників, тривають переговори з іншими.