Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Верховної Ради викорінили корупційну складову передачі державних земель у оренду

Депутати Верховної Ради викорінили корупційну складову передачі державних земель у оренду

Про викорінення корупції у земельній сфері на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат України Валерій Лунченко, який є одним з авторів законопроекту № 2279.

"Прийнято важливий законопроект № 2279 "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів", який розроблений мною разом з колегами по парламенту, за участі громадських та профільних організацій.

Нарешті у питаннях передачі державних земель у оренду викорінюється корупційна складова. І землі передаватимуться в оренду шляхом проведення аукціонів.

Тепер не буде так, як було вчора, коли прості люди приходили до місцевих чиновників з проханням виділити їм землю для власних потреб. На що працівники Держкомзему називали суму своєї вигоди, яка, зазвичай, дорівнювала або, навіть, перевищувала вартість самої земельної ділянки. Або ж землю віддавали «своїм» людям, використовуючи «лазєйки» в законодавстві. Так, наприклад, на будівництво торгового комплексу землі виділялись через посередників підприємствам на відкриття творчої майстерні або ж озеленення територій тощо.

Відтепер землі передаватимуться людям, підприємствам чи організаціям прозорим шляхом, шляхом проведення чесних аукціонів. Хто запропонує кращі умови – той і отримає землю!

Також, значно зменшується навантаження на місцеві ради, адже відшкодування видатків за проведення аукціонів тепер лягає на плечі переможців торгів.

Одночасно, скорочується кількість випадків, при яких державні землі передаються у користування поза межами аукціону, що виключає існуючі сьогодні «лазєйки» отримання земель не за призначенням", – стверджує депутат Верховної Ради України.