Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За добу закарпатські рятувальники ліквідували 10 пожеж

Із настанням теплої погоди на Закарпатті різко збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Незважаючи на всі попередження, громадяни масово спалюють суху траву й сміття. За один тільки вихідний день, 3 квітня, в області зареєстровано 10 таких випадків.

Протягом неділі суха трава й чагарники горіли у шести районах Закарпаття. Найбільше пожеж трапилося в Ужгороді та прилеглому районі – 4 випадки. Два загорання зафіксували на Іршавщині та по одному – в Рахівському, Перечинському, Виноградівському й Мукачівському районах. Загалом унаслідок цих пожеж вогонь знищив понад 11 гектарів рослинності, – інформує У ДСНС України в Закарпатській області.

Поки немає значної спеки, головним фактором виникнення пожеж в екосистемах стає людська недбалість. Закарпатці або спалюють суху траву на власних ділянках, або не дотримуються правил пожежної безпеки при відпочинку на природі, зокрема не загашують вогнище перед поверненням додому. Рятувальники в черговий раз наполегливо закликають громадян проявити свідомість і не завдавати шкоди довкіллю.