Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські депутати ініціюють скликання позачергової сесії міськради щодо тераси на Корзо

Ужгородські депутати ініціюють скликання позачергової сесії міськради щодо тераси на Корзо

Протягом двох днів тераса на вулиці Корзо у центрі Ужгорода стала топ-темою обговорення серед ужгородців. Ресторатор Роберт Левицький переконаний: цей галас штучний, а подібні тераси допоможуть оживити життя на історичній вулиці та надати певного шарму. Проект розробляла київська фірма у співробітниці з відомим дизайнером Вікторією Гресь. Щодо обурення громади та думок щодо демонтажу конструкції, ресторатор впевнений – потрібно шукати компроміс.

"У мене є офіційне затвердження щод 300 тисяч гривень витрат (на встановлення, на закупівлю меблів). Це мають бути мої ризики? З огляду на випадок, якщо громада проти. Немає питань – нехай депутати чи місто компенсовують витрати, далі побачимо. У даній ситуації потрібен компроміс. Якщо ви довіряєте нам, дайте кворум, дайте шанс. І далі ви побачите, чи воно має право на життя чи ні", – мовив ресторатор Роберт Левицький.

Депутат Сергій Фрінт, який обирався саме від округу «центр», каже: при підготовці проекту варто було врахувати думку громади, зокрема, і жителів тутешніх будинків. Загалом, ідею впровадження європейського досвіду встановлення терас вважає вдалою, але не у історичній частині міста.

"Сама ідея непогана, проект виконано естетично і гарно, але не для цієї частини міста, з архітектурних позицій стосовно ширини пішохідної частини вулиці Корзо. Наприклад, у Львові, Відні, Будапешті у центральній частині міста робляться тераси уздовж закладу, все має бути пропорційно. Враховуючи, що це у нас історична частина міста, це мало би бути узгоджено із жителями, які проживають у цьому окрузі", – зауважив обранець.

Група обранців ініціює скликання позачергової сесії Ужгородської міської ради. Оскаржуватимуть і перевищення повноважень членів виконкому, які дозволили змінювати прийняту у 2014 році план-схему розміщення літніх терас у пішохідній частині Ужгорода.

"Виконком 27 липня прийняв 2 рішення. Перше – дозволив комісії з числа працівників виконкому самовільно, перевищивши свої повноваження, змінювати план-схему розміщення літній терас у центрі міста. Тобто, сесія має приймати рішення. Це перший проект рішення, який будемо оскаржувати. Друге – про безпосередньо надання дозволу на розміщення тераси розміром 4х10", – сказав депутат Ужгородської міської ради Андрій Риба.

Крім усього, ініціативна група збирає підписи під зверненням до влади щодо демонтажу нової тераси. А депутати сподіваються, що колеги підтримають їх проект рішення про скликання сесії, та знайдуть конструктивне рішення ситуації.

Нагадаємо, що скандальну терасу в центрі Ужгорода охороняє поліцейський.